ЗА КАКВО СА МАСКИТЕ?

maskite-blog

Преди всичко, как се различават една добра дневна и нощна грижа за кожата? Избирате маската, защото тя е прегръдка, релаксация. Но причината, поради която работи е, че маските за лице се грижат за различните нужди на кожата по целенасочен, дълбок и незабавен начин .

Маската е периодично лечение . Има много видове маски и всички се характеризират с лекотата на нанасяне. Можем да различим видовете според основната им функция и типа кожа.

Овлажняващи: помагат за увеличаване на количеството вода в кожата. Препоръчват се и за млади кожи, като употребата им е особено препоръчителна след летния и след зимния сезон.
Почистващи: те са идеални за дълбоко почистване на кожата, противодействие на образуването на акне и черни точки, регулиране на производството на себум.
Интензивно лечение: използват се за подхранване, регенериране и дълбоко хидратиране на кожата.

Маските за лице са изключително популярни както заради силния въздействащ ефект, така и заради бързината на действие .
Преди да пристъпите към нанасянето на маска е добре да се отпуснете и да отделите малко време, което да посветите на себе си (за да може освен тялото да се възползва и духът…).

Разкрасителните маски трябва да се прилагат върху почистена и суха кожа. Всъщност активните съставки ще могат да проникнат дълбоко само ако кожата е добре почистена.
Могат да се нанасят с четка с мек косъм или да се разнасят с върха на пръстите . Препоръчително е продуктът да се нанася от брадичката, след което се покрива шията и цялото лице. Избягвайте околоочния контур и зоната около устните.

В гамата си от продукти Chrissie Cosmetics има 3 маски , които задоволяват нуждите и на най-взискателните потребители:

Маска за лице с ботокс ефект HY.EG.10

Маската за лице с ботокс ефект HY.EG.10 осигурява дълбока хидратация, изглажда бръчките и възстановява плътността в дълбочина. Освен това е идеален за незабавен разкрасяващ ефект.

Маска за лице MPC-Glycans

Маска за лице MPC-Glycans е идеалната регенерираща маска за стресирана, суха и много взискателна кожа. Придава комфорт и еластичност, връщайки кожата в перфектен баланс незабавно.

Златна маска за лице “24K Gold”

Златна маска за лице “24K Gold” е гел маска, против стареене, озаряваща, стягаща с висок тензорен ефект, придава незабавно младежки вид и се слива с кожата. С използването на тази маска дълбоко регенерираната и стегната кожа се „преражда“.

Не всички маски изискват премахване с вода или тоник , тъй като някои текстур се топят и се абсорбират напълно. По този начин се осигурява пълна наличност на активните съставки. Почистващите маски пък трябва задължително да се изплакнат.
В заключение можем да кажем, че много малко са правилата, които трябва да се спазват в рутината, за да дадат на лицето правилния „спринт“. Така че нека не забравяме да нанесем най-подходящата маска върху лицето веднъж или два пъти седмично според вашите нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies). Без тях основни части от сайта няма да функционират правилно.
Ние ценим личните Ви данни, затова променихме Политиките си за поверителност.